tirsdag 17. mars 2009

Møt opp!

Onsdag 18. mars smeller det i Formannskapet. De som har anledning kan møte opp og lytte – og bli sett!
Møt opp i Rådhuset, formanskapssalen kl 1900.
Vår sak er nummer 4.
Neste milepæl er Kommunestyret. Der er ikke møtet berammet ennå.

1 kommentar:

Anonym sa...

I dag fikk vi en halv seier

Kjære beboere og aktivister, det var en fornøyelse og overvære våre folkevalgte i dagens formannskapsmøte.

På bakgrunn av deres iherdige lobby virksomhet (tusen takk for en fantastisk innsats!) startet det med at Torill Heggen fremmet ett nytt forslag før saken skulle tas opp til avstemming. Hun forslo å inkludere kommunes veistasjonen (roden) i plan for barnehagen for å kunne øke gjenværende grønt areal. Representanten for Venstre gjentok at saken burde avvises pga. at vi ikke har flere grøntområder av denne karakteren i Bærum lengre.

Steffensen fra FrP informerte da at splittelsen i Høyre ville medføre at hele saken ville bli sendt tilbake til planutvalget for ny gjennomgang og skremte med at dette kunne medføre at FrP ville stemme sammen med Venstre.

Høyre representant Røtnes var opptatt av hvilket merarbeid dette ville medføre og vedta Heggen sitt forslag og krevde gruppestyremøte etter første votering.

Grosås fra Krf sa at de var enige med Venstre og ville avvise forslaget og minnet om at hvis barnehagen ble bygget så ville man aldri kunne tilbakeføre arealet til det opprinnelige.

Odd Reinsfeldt oppsummerte da at problemet i saken ikke var byggingen av tennishallen, men utbyggingen av barnehagen og fjerningen av grøntområdet. Han foreslo da å utvide voteringen/stemmingen til å stemme for tennishallen, men å sende barnehagen tilbake til planutvalget for ny utredning.

Ved første avstemming ble det følgende resultat

Forslag Stemmer
1. Saken avvise 3
2. Veistasjonen (roden) utredes 9
3. Saken innstilles 4 (FrP og Ap også må det ha vært 2 fra Høyre)

Deretter ble det tatt en 10 minutters pause (Høyres gruppe måtte ha møte) også kom de inn i salen igjen. Da hadde det i tillegg vært noen diskusjoner og kommentarer angående konsekvensen av at tennishallen ikke fikk nok parkeringsplass hvis rode området benyttes til barnehage osv. Reinsfeldt måtte presisere sin ”innstilling” og på neste avstemming ble det tilført ett nytt alternativ, vedtaket om å bygge tennishallen må være oppført som ett eget forslag. Så i annen avstemming fikk vi følgende resultat:


Forslag Stemmer
1. Saken avvise 2
2. Veistasjonen (roden) utredes 9
3. Saken innstilles 4 (FrP og Ap også må det ha vært 2 fra Høyre)
4. Tennishallen godkjennes, barnehagen sendes tilbake til planutvalget Enstemming


Budstikka var tilstede og tok både bilder av oss og vi ble intervjuet, så er vi heldig så kommer det noe i Budstikka allerede i morgen eller kanskje før helgen.

Budstikka spurte om vi følte at vi hadde vunnet og det kunne vi avkrefte. Det er stor sannsynlighet for at Budstikka kommer på vårt neste møte på mandag på Stabekk kroa (hos oss) så det hadde vært fint om enda flere kunne stille opp på mandagens møte.

Som Churchill ville sagt ”This not the beginning of the end, but the end of the beginning”

––––––

Støtt aksjonen! Send brevet til kommunen i dag:

Støtt aksjonen! Send brevet til kommunen i dag:
Last ned brevet, send inn og send det gjerne videre.